Coronavirus – 18/03 21:00

In licht van de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben wij als Chiro beslist om alle weekenden van maart en april alvast af te lassen. De maatregelen die opgelegd zijn door Chirojeugd Vlaanderen en de overheid zeggen voorlopig dat alles dient opgeschort te worden tot en met 19 april (einde van de paasvakantie). We weten niet welke verdere maatregelen er nog kunnen komen voor april, maar we nemen liever het zekere voor het onzekere. Dit houdt in dat volgende weekenden worden afgelast:
– Sloeber en speelclubmeisjes (27 – 29 maart)
– Rakkers (27 – 29 maart)
– Kabouters en speelclubjongens (10 – 12 april)
– Kerels (17 – 19 april)
– Aspi’s (17 – 19 april)
Leiding van deze afdelingen bespreekt onderling of het nog mogelijk is om de weekenden op een ander moment te laten doorgaan en houdt jullie op de hoogte mocht dit het geval zijn.

De kosten die reeds gemaakt zijn voor deze weekenden gaan volledig betaald worden door de Chiro. Alle ouders die dus reeds betaald hebben, kunnen dit geld cash terug krijgen de eerst volgende Chirozondag bij de leiding van deze afdeling. We proberen nog een extra kleine activiteit in te lassen om deze kost als Chiro te kunnen dragen. Meer informatie hierrond volgt zeker nog.

De weekenden die momenteel gepland staan in mei gaan voorlopig nog gewoon door:
– Tiptiens (1 – 3 mei)
– Toppers (8 – 10 mei)
Wanneer richtlijnen deze weekenden toch zouden verbieden, brengen we jullie hier zeker en vast van op de hoogte!

Verder gaan ook de brunch & activiteit X gepland op 26 april niet door. Indien mogelijk en toegelaten zou dit de eerste Chirozondag worden na deze huidige crisis.

We hopen jullie allemaal terug te zien 26 april